کد خبر : ۳۴۸۵۸۰
زمان انتشار :
facebook telegram twitter google+ cloob Yahoo print

پایگاه خبری محیط زیست ایران

شبهات استفاده از محصولات تراریخته و ارگانیک بررسی شد

شبهات و سوالات جامعه درباره استفاده از محصولات تراریخته و ارگانیک در یک وبینار علمی حوزه بیوتکنولوژی با مشارکت شاخه دانشجویی انجمن ایمنی زیستی کشور مورد بررسی قرار گرفت.

شبهات استفاده از محصولات تراریخته و ارگانیک بررسی شد

به گزارش پایگاه خبری محیط زیست ایران، نشست تخصصی آنلاین «محصولات تراریخته یا ارگانیک؟!» با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه های کشور توسط دانشگاه یزد و با همکاری انجمن علمی بیوتکنولوژی این دانشگاه و شاخه دانشجویی انجمن ایمنی زیستی کشور برگزار شد.

در این نشست تخصصی جنبه های مختلف مرتبط با محصولات تراریخته و ابهامات مطرح شده در این زمینه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد این بحث در آینده نزدیک ادامه یابد و به صورت کرسی آزاداندیشی در دانشگاه یزد تعریف شده و مورد بهره برداری قرار گیرد. 

در این نشست سمیرا کهک دبیر کارگروه تخصصی ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ایران به بررسی قوانین و ضوابط برچسب گذاری محصولات تراریخته در ایران و جهان پرداخت.

وی با تعریف برچسب گذاری و حد آستانه (Acceptance threshold) تراریختگی در موجودات زنده یا محصولات غذایی، گفت: موضوع برچسب گذاری محصولات حاصل از زیست فناوری نوین در سال ۲۰۱۱ در دسـتور کـار کمیته کدکس برچسب گذاری غذا قرار گرفت و مصوب شد که با توجه به اینکه سلامت این محصولات طی ارزیابی های ایمنی زیستی و صدور مجوز تایید می شود، هر کدام از کشورهای عضـو می توانند بر اساس تصمیمات داخلی خود برچسب گـذاری ایـن محصـولات را انجـام بدهنـد یـا ندهند.

کهک ادامه داد: در این راستا کشور ایران نیز همسو با کشورهایی نظیر چین، ژاپن و اتحادیه اروپا، برچسب گذاری را براساس حد آستانه صفر درصد، اجباری کرد.

در این جلسه بهزاد قره یاضی مرجع ملی ایمنی زیستی به تشریح و تعریف دقیق محصولات ارگانیک در ایران و جهان پرداخت و استفاده متقلبانه و سوداگرانه از نام ارگانیک روی برخی محصولات تولیدی در کشور که هیچ ارتباطی با ارگانیک بودن ندارند را مورد نقد قرار داد.

وی با ارائه دهها نمونه مقاله علمی پژوهشی معتبر نمایه شده در ISI گفت: تحقیقات فراوان، آلودگی تا ۱۰ برابری محصولات ارگانیک به آفلاتوکسین و باقیمانده سموم را به اثبات رسانیده و حتی موجب مرگ ۵۳ نفر در آلمان، اسپانیا و آمریکا شده است.

قره یاضی آفلاتوکسین را یکی از عوامل اصلی برخی سرطان های موجود در دنیا دانست.

وی با معرفی برخی دستاوردهای علمی کشور در زمینه کشاورزی مولکولی روی گیاهانی همچون برنج، پنبه و سیب زمینی، با بیان اینکه تعداد ۷۰ کشور دنیا از سال ۱۹۹۶ تاکنون محصولات تراریخته را رسما پذیرفته اند و ۱۲۰ کشور دیگر هم مصرف کننده هستند، اضافه کرد: امروزه نیاز کشور به برخی محصولات غذایی می تواند به کمک محصولات تراریخته، تامین و برآورده شود.

رئیس انجمن ایمنی زیستی کشور با تاکید بر تولید ملی و جهش تولید مدنظر مقام معظم رهبری، از تلاش یک سازمان بی ارتباط برای جلوگیری از تولید داخلی پنبه تراریخته در عین استمرار واردات آن گلایه کرد و گفت: پژوهشگران به دنبال تولید ملی محصولات تراریخته در زمینه مبارزه با آفات، بیماری ها، تنش های خشکی و شوری با رعایت قوانین و پروتوکل های مصوب آن هستند.

مهر

 

کلید واژه :

محصولات تراریخته و ارگانیک

اخبار مرتبط
ثبت نظرات
captcha