کد خبر : ۳۴۸۳۱۴
زمان انتشار :
facebook telegram twitter google+ cloob Yahoo print

پایگاه خبری محیط زیست ایران

تغذیه با شیر مادر دفاع نوزاد مقابل میکروب را افزایش می دهد

مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت قم گفت: تغذیه با شیر مادر فاکتورهای بیوشیمیایی و فیزیکی را فراهم می کند، از فعالیت عوامل عفونی جلوگیری…

تغذیه با شیر مادر دفاع نوزاد مقابل میکروب را افزایش می دهد

به گزارش پایگاه خبری محیط زیست ایران، مریم خاکبازان افزود: نه تنها میزان بروز بیماری در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر است، بلکه طول مدت و شدت بیماری نیز کمتر می باشد.

وی اضافه کرد: تغذیه با شیر مادر، امکان تماس شیرخوار با پاتوژن های محیطی (میکروارگانیسم ها و مواد شیمیایی) را که ممکن است از طریق شیر مصنوعی، غذا و مایعات یا وسایل آلوده منتقل شود، محدود می کند.

وی ادامه داد: همچنین شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، به واکسیناسیون در مقابل BCG، هموفیلوس آنفلوانزای تیپ b، پولیو، کزاز و توکسویید دیفتری پاسخ ایمنی بهتری می دهند.

خاکبازان بیان کرد: تغذیه با شیر مادر در برابر سندرم مرگ ناگهانی اثر حفاظتی دارد و این اثر با تغذیه انحصاری با شیر مادر قوی تر می شود.

وی افزود: اثر حفاظتی تغذیه با شیر مادر در برابر افزایش وزن و چاقی در شیرخوارانی که تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته اند، در مقایسه با آن هایی که با شیر مصنوعی و یا ترکیبی از شیر مادر و شیر مصنوعی تغذیه شده اند، بیشتر می باشد.

به گفته وی، تغذیه با شیر مادر با کاهش ۳۱ درصدی خطر بروز بیماری های التهابی روده در دوران کودکی همراه است.

مدیرگروه سلامت خانواده مرکز بهداشت قم گفت: مزایای روحی روانی تغذیه با شیر مادر در مادر آشکار است، زیرا شیردهی اوقاتی توام با آرامش ایجاد نموده و وابستگی عاطفی را تقویت می کند.

خاکبازان ادامه داد: تغذیه انحصاری شیرخوار با شیر مادر، شروع مجدد سیکل های معمول تخمدان و بازگشت باروری را در اکثر مادران شیرده به تاخیر می اندازد و این امر موجب پر شدن ذخایر آهن مادر و رفع کم خونی می شود.

وی با بیان این که تغذیه شیرخوار با شیر مادر، خطر سرطان پستان و تخمدان را کاهش می دهد، گفت: منافع اقتصادی تغذیه با شیر مادر را نیز می توان در ابعاد فردی، اجتماعی و ملی محاسبه کرد.

وی افزود: تغذیه با شیر مادر باعث می شود که بار بیماری های حاد و مزمن دوران شیرخوارگی، بیماری های مادر، هزینه های سالانه مراقبت های بهداشتی، هزینه سلامت جامعه و زنان، شیرخواران و کودکان برای شیر مصنوعی، هزینه کارفرمایان و هزینه غیبت کارمندان و کم شدن درآمد خانواده مرتبط با غیبت از کار کاهش یابد.

خاکبازان اضافه کرد: تغذیه با شیر مادر همچنین بار وارده به محیط زیست ناشی از قوطی های شیر مصنوعی و بطری های شیر را کاهش داده و از انرژی لازم برای تولید و نیز حمل ونقل محصولات تغذیه مصنوعی می کاهد.

۱۰ لغایت ۱۶ مرداد هفته جهانی شیر مادر نام گذاری شده و «سیاره ای سالم؛  با حمایت از تغذیه با شیر مادر» عنوان شعاری است که سازمان جهانی بهداشت برای سال ۲۰۲۰ برگزیده است.

ایرنا

 

کلید واژه :

شیر مادر

ثبت نظرات
captcha