به گزارش پایگاه خبری محیط زیست ایران، پریسا ترابی درخصوص نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن عنوان کرد: با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از گروه های غذایی و جایگزین آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می شود.
وی افزود: در ساعات روزه داری که در سال جاری مدت آن حدود 16 ساعت است، گرسنگی می تواند در صورت عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار و یا حذف یکی از وعده ها به ویژه وعده سحری موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری کووید 19 را در مواجهه با ویروس کرونا افزایش دهد.
وی در خصوص تاثیر روزه داری بر سلامت و عملکرد سیستم ایمنی بدن گفت: مطالعات متعددی نقش موثر روزه داری را در سلامتی بدن به خصوص بر روی سطح گلوکز خون، چربی های خون و فشار خون، کنترل وزن وبهبود بیماری های مختلف انجام شده است.
ترابی عنوان کرد: در اغلب بیماریهایی که عادات غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه داری مفید است.
ترابی افزود: روزه داری می تواند موجب کاهش پاسخ های التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود؛ همچنین فعالیت سلول های دفاعی بدن و ترشح ایمونوگلوبولین های مخاطی که از عوامل ایمنی بدن هستند در طی روزه داری بیشتر شده و درمجموع روزه داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده های سحر وافطار در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
وی یادآورشد: با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین های A،D،E،C و همچنین منابع غذایی حاوی آهن و روی و سلنیوم که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید 19 لازمند، نگرانی از نظر تضعیف سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری و خطر ابتلا به این بیماری کاهش می یابد.
عضو دفتر بهبود تغذیه جهت تقویت سیستم ایمنی بدن یادآورشد: با توجه به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می شود ( منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند: هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند: زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات) استفاده شود.
وی افزود: سعی شود منابع غذایی ویتامین D ( ماهی های چرب، لبنیات و زده تخم مرغ ) برای افزایش سطح ایمنی بدن مصرف شود. برای ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان و کمک کننده به عملکرد سیستم ایمنی بدن می توان از روغن هایی مانند، کانولا، آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در وعده های غذایی سحر، افطار یا انواع آجیل مانند: فندق، بادام، گردو در فاصله وعده افطار تا سحر استفاده کرد.
ترابی ادامه داد: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزی ها از جمله سبزی های برگ سبزمانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی ، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند: لیموترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی، نارنج و کیوی در هر سه وعده افطار، شام و سحر توصیه می شود.
وی افزود: مصرف منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی های برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند، نخود، انواع لوبیا، عدس، باقالا، لپه و ماش ، مغزها ( پسته، گردو، بادام و فندق) جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن در این ایام توصیه می شود.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از پیشرفت سریع عفونت های ویروسی و تامین ویتامین B12 توصیه می شود ازمنابع پروتئین های حیوانی از جمله گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات حتما مصرف شود.
ترابی گفت: دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری توصیه می شود. آهن در منابع گیاهی و منابع حیوانی یافت می شود منابع حیوانی عبارتند از، گوشت قرمز، مرغ و ماهی حاوی "آهن هم" است و منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل"آهن غیر هم" دارند.
وی افزود: اگرچه تخم مرغ از منابع حیوانی آهن ماست ولی آهن آن غیر هم است. اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین C مصرف شوند جذب آهن افزایش پیدا می کند. همچنین مصرف غذاهای غنی از روی ( Zn ) شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در هر سه وعده غذایی ( سحر، افطار و شام ) در این ایام توصیه میشود.