به گزارش پایگاه خبری محیط زیست ایران، ارائه روش های نوین و تسهیل شده در طراحی و ساخت نانوساختارها عنوان پروژه ای است که توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران انجام شد.
نانو ساختارها به دلیل دارا بودن ویژگی های فیزیکو شیمیایی ویژه در صنایع مختلف مورد توجه و استفاده قرار دارند. به گونه ای که توانسته اند بسیاری از موانع موجود در صنایع را رفع کنند.
اما یک مشکل در ساخت آنها استفاده از روش های شیمیایی و فیزیکی است که علاوه بر هزینه بالا باعث ورود مواد سمی به طبیعت می شود. بنابراین محققان به دنبال جایگزین کردن روش های بیولوژیک با این روش های قدیمی هستند.
در این پروژه نیز ابتدا یک نانوذره با ویژگی جدید ساخته شد. این نانوذره با هسته نقره و روکشی از آهن دارای ویژگی های خاصی است و می تواند آلودگی های شیمیایی و میکروبی را از محیط همزمان حذف کند.
این محققان موفق به ساخت این نانوذره با روش سنتز بیولوژیک و استفاده از آن برای تصفیه فاضلاب شدند.
بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نانوفناوری یکی از زمینه های پژوهشی بسیار بکر و جدید در علوم نوین است. دانش نانوفناوری راهگشایی امیدبخش در مسیر حل مشکلات موجود در راه تولید نانوساختارها است. دستیابی به فناوری ساخت نانوساختارها می تواند توانایی کشور را در حیطه تولید محصولات بر پایه نانوفناوری به شکل قابل توجهی افزایش دهد. به هر تقدیر قبل از انجام هر پژوهش کاربردی در زمینه نانوفناوری یا تولید محصول بر پایه نانوفناوری نیاز است تا نانوساختارهای مورد نیاز به نحوی اقتصادی و سهل الحصول تهیه شود. بنابراین دستیابی به دانش ساخت نانوساختارها زیربنای گسترش دانش نانوفناوری و پیشرفت کشور در این حیطه است. با توجه به گرایش روبه افزایش صنایع جهت بهره گیری از فناوری نانو در محصولات جدید، پیش بینی می شود که دانش ساخت نانوساختارها در مقیاس صنعتی در آینده بخش قابل ملاحظه ای از پتنت های به ثبت رسیده را به خود اختصاص دهد.
انتهای پیام