به گزارش پایگاه خبری محیط زیست ایران، ولی عاقلی افزود: این سوپر جاذب هیچ گونه آلودگی برای محیط زیست و خاک در پی نداشته و هیدروژل تهیه شده در این پروژه حاوی پلیمرهای طبیعی است و زمانی که در حلال قرار می گیرد، حلال را تا چندصد برابر وزن خود جذب کرده و متورم می شود.
وی اضافه کرد: ژل تولید شده جهت اصلاح خاک در صنعت کشاورزی به منظور بهبود خواص فیزیکی خاک و افزایش ظرفیت نگهداری آب مورد استفاده قرار می گیرد.
وی بیان کرد: به کارگیری سوپرجاذب های کشاورزی در کاهش هزینه ها و افزایش بازدهی و سودآوری بسیار موثر است و در دسترس بودن مواد اولیه، داخلی بودن این مواد، بی نیاز بودن به واردات و تولید راحت و ارزان از جمله مزیت های آن به شمار می رود.
رییس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی ادامه داد: یکی از روش های مهم در کاهش مصرف آب و افزایش راندمان بخش کشاورزی استفاده از پلیمرهای سوپر جاذب است که با توجه به خشکسالی های اخیر و وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه این مواد می توانند بسیار مفید باشند.
عاقلی گفت: استفاده از ترکیبات هیدروژل و سوپرجاذب، میزان دفعات آبیاری را به نصف کاهش می دهد و میزان مصرف آب نیز بین 20 تا 50 درصد کمتر می شود.
وی افزود: پلیمرهای سوپر جاذب در حال حاضر به صورت صنعتی در کشورمان تولید نمی شود و نیاز کشور برای مصارف اغلب بهداشتی از طریق واردات تأمین می شود.
وی اضافه کرد: برای تجاری سازی و تولید انبوه این مواد به مطالعات بیشتری نیازمند است ولی می توان با سرمایه گذاری مناسب در این راستا بسیاری از مشکلات حوزه آب و کشاورزی را حل کرد.
، جهاد دانشگاهی از جمله نهادهای علمی با ظرفیت قابل توجه پژوهشی است که دهها فناوری جدید در این نهاد تولید و روانه بازار صنعت می شود.
مشکل آب مصرفی در بخش کشاورزی از جمله مهمترین مشکلات آذربایجان غربی است و بسیاری از صاحب نظران معتقد هستند که با کاهش 40 درصد مصرف آب در این بخش، حتی می توان بخش زیادی از آب مورد نیاز دریاچه ارومیه را تامین کرد.